+31 (0)572 - 35 42 50
U bent hier: Home » Installatie en onderhoud

Installatie en onderhoud

Installatie en onderhoud van de pelletkachel Voor de installatie en het onderhoud van de pelletkachel krijgt u van ons alle info tijdens uw bezoek aan de showroom. Let erop dat een pelletkachel nooit zomaar door een gevel of een dak wordt gevoerd aangezien je nog steeds werkt met een vaste brandstof.

Bij ons krijgt u alle juiste en duidelijke informatie over het aansluiten van uw pelletkachel.Wij zorgen ervoor dat de buis dubbelwandig geïsoleerd door naar buiten kan gaan en absoluut niet mag eindigen op de gevel.

Onderhoud bij een traditionele pelletkachel

Onderhoud van de pelletkachel Let erop dat de pelletkachel om de 30 kilo oftewel twee zakken even schoongemaakt moet worden om zo een goede verbranding te blijven geven. ook moet er eens per jaar groot onderhoud gepleegd worden om de pelletkachel goed te kunnen laten werken.

langer termijn voor onderhoud van de Dielle pelletkachel

De Dielle pelletkachel heeft een geheel ander systeem dan de normale pelletkachels welke u in Nederland vind.
Doordat de pellets via de bodem in de stookkamer worden gedrukt is er geen branderbak meer aanwezig wat ervoor zorgt dat u niet iedere week de pelletkachel dient schoon te maken maar dit kunt verschuiven naar één keer per maand.
Ook het vuur is rustiger omdat de pelletkachel geen asresten meer uit de branderbak hoeft te zuigen aangezien de asresten door nieuwe pellets over de rand worden gedrukt.
Verstoppen is hierdoor dus ook niet meer mogelijk.
Zelfs de keuze van pellets is minder relevant met dit systeem!
Ook zijn deze systemen geschikt voor andere brandstoffen dan enkel pellets en is het een zeer revolutionair systeem.