Debby sfeer

De vlam in huis, de warmte in huis en ook de sfeer in huis! Ja de pelletkachel heeft het allemaal!
Maar ook aan de kant van het interieur kun je prachtige resultaten halen.

De muur waar de kachel tegen aan staat of ingebouwd is

Als je kijkt naar waar de pelletkachel staat dan kun je met deze omgeving verschrikkelijk veel doen.
Zo is het mogelijk om de muur waar de kachel tegenaan staat ook een geweldig design mee te geven.
Je kunt kiezen voor een kleur om te schilderen of zelfs om ertegen aan te plakken met zelfklevende steenstrips die je in alle maten en kleuren kan krijgen zoals bijvoorbeeld steenmotief of koper motief, allemaal erg mooi en het laat je pelletkachel nog mooier uitkomen!

Een muur voorzien van een plaat kijk dan eens bij 3d wandpanelen

Het is ook mogelijk om met grotere platen te werken om je muur in zijn geheel af te werken, zo kun je een marmer look geven of een hout look, dit doe je met 3d wandpanelen welke echt ideaal te monteren zijn.
Daarnaast werk je naadloos omdat het grotere platen zijn.

Schilderen van een muur

Het schilderen van een muur is zeker mogelijk maar vergt wel veel tijd, daarnaast zie je elke oneffenheid wat eventueel op te lossen is met structuurverf. dit voorkomt de oneffenheden voor een deel maar toch blijven we erbij dat je met motieven zoals steenstrips of wandpanelen meer kunt doen!

Brandveiligheid van de muur achter de kachel

Het is belangrijk om te kijken naar de brandveiligheid achter de muur van je pellet of houtkachel.
De materialen moeten brandwerend of brand vertragend zijn en de G maat die beschreven staat op het keuringslabel van je kachel en je rookkanaal moet aangehouden worden als iets niet brandveilig is. Doe dit goed want je wilt niet dat je muur verkleurt of erger.

Benieuwd naar wat er mogelijk is met de pelletkachel? bezoek dan onze showroom met verschillende opstellingen van pelletkachels!