Dielle pelletkachel vlambeeld

Elke pelletkachel heeft trek in korrels, deze korrels moeten zijn gemaakt van schoon hout. In der landen vind u een legio van merken pellet korrels.
Vele merken en kleuren maar wat is nou echt belangrijk voor de juiste pellet?

Waar moeten pelletkachel korrels aan voldoen?

Een pellet korrel moet zijn gemaakt volgens de normen van de EN+A1 dit keurmerk wordt dan ook getoond op de zakken van de desbetreffende leverancier. Staat er geen keurmerk op dan weet u zeker dat het geen gekeurde pellet is en dat er ook ander materiaal aanwezig kan zitten in uw pelletkorrel.
Ook worden er pellets uitgebracht waarbij er wel een keuring wordt gemeld maar deze is dan vals en komen op de blacklist van de EN+A1 website.

Kleur van de pellet korrels

blank

Een goede pellet is licht geel van kleur, vaak zijn donkere houtsoorten minder geschikt voor een pelletkachel van lage killowattages.
Ook is de verbranding meer gloeiend ipv afbrandend waardoor uw vlameffect vermindert.
Een branderbak kan ook stukbranden bij gebruik van een donkere hardhouten pelletkorrel.
De lichte pellet soorten zijn gemaakt van naaldhout soorten en hebben de verbinding door het hars wat in het hout zit.

Hoe kan ik zien of de hout korrel goed verbrand in de pelletkachel

In de asresten van de pellet kunt u vaak vinden hoe goed uw pellet is geweest, dit ziet u aan het as welke tussen de vingers aan moet voelen als schelpenzand zoals u vaak vind in de vogelbak als bodembedekking. daarnaast mag er geen harde of plakkende laag in de brander aanwezig zijn. alles wat blijft plakken of hard wordt is geen hout pas hier dus echt voor op. ook zand of andere toevoegingen kun je voelen in de pellet als deze als grit aanvoelt.

pelletkachel korrels

Waar kan ik aan de pellet korrel zien of er vervuiling in zit

Bij de echte vervuilde pellet vind u gekleurde stukjes of puntjes in de pellet, dit zijn vaak plastic stukjes. Wilt u meer onderzoeken pak dan een halve emmer water en vul deze met pellets om de pellet los te weken.
Na dat u dit heeft gedaan laat u het water opdrogen en haalt u de pellet uit elkaar.. u heeft dan zaagsel en kunt hier een magneet doorheen halen om te zien of er ijzer stukjes in zitten of plastic of gips of noem maar op

pelletkachel zien?

Wilt u de verschillende pelletkachels zien waarin deze pelletkorrels worden gebruikt dan bent u van harte welkom in onze showroom in Raalte welke 6 dagen per week geopend is of bel 0572354250 voor meer informatie.

blank

Door admin