pelletkachel subsidie 2020

De pelletkachel subsidie stopt, de grootste reden van het stoppen van deze subsidie is kortweg omdat er niet fatsoenlijk aan de regelgeving gehouden kan worden en hiermee overlast wordt gecreëerd.

Welke subsidie kan ik nog tot eind 2019 aanvragen?

De pelletkachels waren ingedeeld in drie verschillende categorieën en elke categorie had zo zijn eigen bedrag wat aangevraagd kan worden.

Subsidie op pelletkachels die convectie of stralingswarmte geven

De pelletkachels die convectie of stralingswarmte geven kunnen een subsidie genieten van €500,- tot eind 2019
Deze toestellen worden eigenlijk het meeste aangevraagd daar het makkelijk en snelle warmte is voor één ruimte.

Subsidie op pelletkachels met cv aansluit mogelijkheden

De pelletkachel cv welke u dus uw volledige woning kan laten verwarmen genieten een subsidie tot eind 2019 van €1400,- de installatie is iets uitgebreider maar hierdoor is het wel mogelijk om uw gehele woning te verwarmen en zelfs tapwater voor het douchen te genereren.

Subsidie op de pelletketel die enkel bedoeld is voor de centrale verwarming en tapwater zonder zicht op het vuur

Een pelletketel is kwa uiterlijk niks meer dan een vierkante bak, van binnen is het belangrijk want daar zit het hart die uw woning gaat verwarmen.
De ketels worden aangesloten op een buffervat en voorziet uw volledige woning van warmte en tapwater. de pelletketel geniet een subsidie tot einde 2019 van €1250,-

Wat was het probleem met installaties van pelletkachels en overlast?

Veel pelletkachels werden op een foutieve manier aangesloten en bijvoorbeeld met een rookkanaal op de gevel aangesloten, dit is iets wat verboden is en ook nooit heeft gemogen.
De overheid heeft nu de Nen regelgeving aangepast met duidelijkere informatie zodat er geen twijfel meer mogelijk is over hoe u de pelletkachel aangesloten moet hebben.
Helaas is het gevolg wel omdat er teveel foutief geinstaleerd werd met alle gevolgen van dien zoals overlast en zelfs branden dat de subsidie van de pelletkachels gestopt wordt.
Een juist geinstalleerde pelletkachel is nagenoeg reukloos en zal geen overlast of grove uitstoot geven. een foutief geinstalleerde pelletkachel zal dit wel doen.
Ziet u een pelletkachel die op straatniveau uitblaast kunt u dit melden bij uw gemeente of brandweer Nederland.

Als u nog een pelletkachel met subsidie wilt aanschaffen wacht dan niet te lang en kom langs in de showroom van Pelletkachels.nl in Raalte