Het is geweldig om te zien hoeveel mensen ineens het bestaan van de pelletkachel door krijgen na dat er aangekondigd wordt dat er subsidie wordt verkregen.

Helaas heeft dit ook een aantal keerpunten daar er veel bedrijven zijn die denken even snel een graantje mee te pikken door ook pelletkachels te gaan verkopen.
Wij willen u erop attenderen dat er een aantal belangrijke regels zijn voor het verkrijgen van een goede en werkbare situatie door te stoken met een pelletkachel.

 • Monteer de pelletkachel niet op de gevel
  Vele bedrijven kondigen nog steeds aan dat dit absoluut geen problemen kan geven, dit terwijl de pelletkachel wel trek nodig is en deze niet alleen kan leveren. Door parameters te veranderen heeft u wel een beter werkend toestel maar vervalt de keuring en ook de garantie van dergelijke toestellen. lees hier meer over een geveldoorvoer of een dakdoorvoer

 

 • Let op dat een pelletkachel altijd onderhoud moet hebben en er ook wel eens wat afgesteld moet worden in de veilige waardes welke u via officiële dealers kunt laten instellen. officiële dealers worden altijd vermeld op sites van de fabrikant en koopt u hetgeen bij een onbekende dan kunt u nog wel eens komen te zitten met service of garantie daar zij geen cursus of gegevens van de toestellen bemachtigen.

 

 • Soort pellets
  Het is van belang dat u een gekeurde en schone pellet stookt daar de pelletkachel anders te snel kans heeft om te verstoppen. het enige merk welke hier geen problemen mee ondervind is de Dielle pelletkachel.

De subsidie zal worden verkregen bij de aanschaf van een pelletkachel welke op de lijst van subsidies wordt weergegeven. u moet er wel opletten dat er een aantal spelregels zijn:

 1. Sluit de pelletkachel aan op een rookkanaal met minimaal 12 Pa trek
 2. De pelletkachel moet op de apparaten lijst staan vermeld.
 3. koop bij een dealer van het product om zeker te zijn van een goede werking.
 4. zorg voor een brandveilige montage
 5. houd u aan het bouwbesluit.

pelletkachel cv

 

blank

Door admin