pelletketel

de subsidie voor de pelletketel in 2017 is vastgesteld op minimaal €2500,- en zal per

Voor welke pelletketels geldt deze subsidie?

  • is bedoelt voor de productie van warmte
  • aan de norm NEN-EN 303-5 moet voldoen
  • een minimaal vermogen van 5kw tot max 500kw kan geven
  • een minimaal rendement geeft van 89% op nominaal vermogen
  • een uitstoot kent aan zwevende deeltjes (PM) die ten hoogste 38 mg/Nm³ in droog rookgas bij 6% zuurstof, een uitstoot van koolmonoxide  die ten hoogste 750 mg/Nm³ in droog rookgas bij 6% zuurstof en een uitstoot van stikstofoxiden (uitgedrukt als NO2) die ten hoogste 300 mg/Nm³ in droog rookgas bij 6% zuurstof bedraagt, vastgesteld door een geaccrediteerde instelling. Dit is een belangrijk deel waarin Dielle een voorkeur draagt daar deze de laagste uitstoot geeft door haar gepatenteerde bodemvoeder.

Staat de subsidie van de ketel ook weergegeven.

De subsidie staat in een lijst weergegeven maar kan soms niet helemaal up to date zijn, wilt u van ons weten welke code u moet gebruiken kunt u ons gerust een bericht toesturen.

De pelletketel van Dielle met subsidie

pelletkachel subsidie 2017

De pelletketel van Dielle is uitgevoerd met een aantal mooie opties
Naast dat wij door onze gepatenteerde bodemvoeder al bijna geen onderhoud benodigd zijn kunnen we deze tijd nog langer maken door de aslade automatisch te laten legen via een schroef naar een grote asbak zodat u een zeer lange periode kunt stoken zonder bij het toestel te hoeven zijn.
Ook is het mogelijk om de warmte wisselaar automatisch te

laten reinigen zodat deze afzet ook naar de grotere as-trolly getransporteerd kan worden.
Wilt u een nog langere extensie voor zorgeloos stoken kunnen wij ook voor u een automatisch voedingsysteem toevoegen waardoor er een grote bak voor pellets om een andere plek kan worden gezet of bij de pelletketel en de ketel deze pellets zelf aanzuigt.pelletketel

uitstoot en milieu

Waar de meeste pelletkachels toch redelijk wat fijnstof en co de lucht inblazen is de Dielle zeer laag in haar uitstoot.
dit komt door de gepatenteerde bodemvoeder die gebruikt wordt.
Ook is het mogelijk met de Dielle pelletketel om het vuur te bewaren voor een latere periode.
Dit wordt als volgt uitgevoerd.
De pellet toevoer stopt in de ketel en de rookgassnelheid gaat langzaam lager waardoor het as op het vuur blijft liggen.
Hierdoor worden de gloeiende delen bewaard en kunt u zeer snel weer herstarten zonder afkoelperiode door puur de gloeiende delen weer te herstarten met lucht en verse pellets toe te voeren.
Wilt u dit systeem zien kunt u altijd langskomen op afspraak in de fabrieksshowroom of via onze speciale cv dealers.

Dielle pelletkachel cv

blank

Door admin