Debby sfeer

Pelletkachel inclusief montage, de kosten voor het installeren van een pelletkachel variëren, afhankelijk van de grootte en het type. Het kan ook de installatie van een fris luchtsysteem en mechanische of elektrische inspecties omvatten bijvoorbeeld dat u hierdoor een hermetisch gesloten toestel nodig bent. Een professionele installatie wordt aanbevolen om veiligheid en efficiëntie te waarborgen. U kunt bij ons met en zonder installatie kopen maar met monteur om uw pelletkachel te installeren is aante raden als u niet zeker weet hoe u het kunt doen. Naast het waarborgen van veiligheid, zal het op de juiste manier installeren van een pelletkachel de levensduur van het apparaat verhogen.

Voordelen pelletkachel

Er zijn verschillende voordelen van pelletkachels. Eerst produceren ze een zeer lage uitstoot en werken ze op een groene brandstof. Ze vereisen elektriciteit om te functioneren al zijn er modellen zonder elektrische aansluiting. Ten tweede kunt u geld besparen op elektriciteitsrekeningen. Ten slotte vereisen ze geen onderhoud. Het enige wat u hoeft te doen is het fornuis monteren en beginnen te genieten van de schone, groene hitte. Hier zijn enkele tips om u te helpen aan de slag te gaan:

Voordat u de pelletkachel monteren gaat

Voordat u een pelletkachel installeert, moet u ervoor zorgen dat het duidelijk is waar deze moet komen en waar u het rookkanaal plaatst. Als u een fornuis in een bestaande haard installeert, moet u ervoor zorgen dat deze goed wordt belucht en het kanaal toereikend is en u moet er ook voor zorgen dat deze zich in een kamer met voldoende ventilatie bevindt. Omdat pelletkachels doorgaans tussen de 75 en250 kilo wegen, zal een paar vrienden je helpen het proces te versnellen. Als alternatief kunt u een professionele installatieservice inhuren voor gemoedsrust welke hun gereedschap hebben om de kachel makkelijk op de juiste plek te zetten.

Kosten montage pelletkachel

De kosten voor het installeren van een pelletkachel omvatten installatie, schoorsteenvoering en installatie van het apparaat. Afhankelijk van het type kachel, hierdoor kan de hoogte van het bedrag fluctueren. De kosten variëren, maar het gemiddelde bereik is ongeveer €500 tot 2000. Sommige pelletkachels vereisen helemaal geen schoorsteeninstallatie als deze er al zit dan is het aansluiten op de bestaande pijp echt ideaaal. U kunt ook een open haard inzet haard kopen deze schuift u op de plek van de bestaande haard

Complicaties voor het installeren van een pelletkachel

Voordat u een pelletkachel installeert, moet u de installatiehandleiding en de instructies van de fabrikanten zorgvuldig bekijken. Hoewel het proces erg lijkt op het installeren van een traditionele houtkachel, hebben sommige delen van de pelletkachel misschien wat aandacht nodig. De brandpot kan bijvoorbeeld regelmatig worden schoongemaakt en u moet de aslade regelmatig openen om roet en puin weg te wissen. U moet ook de warmtewisselaar reinigen, zoals geïnstrueerd in de gebruikershandleiding. Neem contact op met uw plaatselijke schoorsteenveger om het kanaal in topconditie te houden!

Rookkanaal pelletkachel

De schoorsteenvoering is een essentieel onderdeel van de pelletkachel. Deze pijp strekt zich uit op de schoorsteen en moet minimaal 80mm zijn. Voor muuropening kan een recht gedeelte van de pelletpijp in de muur worden geïnstalleerd en dan buiten met een t-stuk naar het dak worden gebracht. De fabriek of dealer kan een kit bieden voor muuropening, waaronder een muurdoorvoer.

Als het gaat om bedrading, vereisen pelletkachels een elektrische wandaansluiting, dus zorg ervoor dat je toegang hebt tot een. De gemotoriseerde delen van de pelletkachel omvatten de pelletmotor en de ventilator. Omdat ze elektrisch werken, zijn ze niet gegeel stil, maar de meeste merken die wij leveren zijn stil .

Welk type kachel

Of u nu kiest voor een vrijstaande pelletkachel of een inbouwhaard, de eerste stap in de installatie is om een pelletkachel te kiezen die aan uw verwarmingsvereisten voldoet. De kleinste modellen kunnen klein genoeg zijn om een kamer van 12 vierkante meter te verwarmen, terwijl de grootste kachels 12kw kunnen produceren en de meeste huizen kunnen opwarmen. Kies een pelletkachel met voldoende warmtecapaciteit voor uw huis en zorg ervoor dat u de juiste prestaties behoudt. Het bedienen van uw pelletkachel op maximale warmte kan leiden tot meer as en verbruik maar dat is logisch.

Ongeacht hoe u ervoor kiest om uw pelletkachel te installeren, u moet de instructies van de fabrikanten volgen voor een goede installatie. U moet ook de instructies van de fabrikanten volgen voor het kiezen van vloerplaten. Het gebruik van lage kwaliteit pellets kan leiden tot roetophoping, wat kan leiden tot andere problemen. Kies de pellets van de hoogste kwaliteit om deze problemen te voorkomen. Als het gaat om het opslaan en onderhouden van uw pelletkachel, zorg er dan voor dat deze droog zijn en het laagste vochtgehalte heeft.

Een pelletkachel montage van beluchting

Voordat u een pelletkachel installeert, moet u meer te weten komen over de juiste manier om deze te beluchten. Alle pijpverbindingen moeten pakkingen hebben aangezien een pelletkachel met overdruk werkt.. Als uw pelletkachel geen goede beluchting heeft, kan dit ervoor zorgen dat rook en as zich in uw huis ophoopt. Koolmonoxide is ook een potentieel gevaar bij een foutief kanaal of verkeerde beluchting. Als u niet weet hoe u uw fornuis goed moet uiten, wilt u onze tips hieronder volgen.

Afhankelijk van uw behoeften, kunt u mogelijk een eenvoudige wandrookuitlaat gebruiken en buiten doorgaan met een t-stuk het rookkanaal moeten echter boven de nok worden uitgemond. Hoewel een eenvoudig gat in de muur misschien alles is dat nodig is, moet je nog steeds een rookkanaal gebruiken dit om de juiste onderdruk te geven en bij stroomuitval rookafvoer te garanderen.

Voordat u uw pelletkachel installeert, moet u de juiste toestemming hebben. Pellet -kachels genereren niet zoveel warmte als hout of gas open haarden in het rookkanaal, zodat u ze dichter bij brandbare stoffen kunt plaatsen. Over het algemeen hebben ze minimaal 50 centimeter nodig aan zijwanden en vijf centimeter van de achterwand nodig als deze brandwerend is.


Advies voor montage of het ons laten uitvoeren

Wij geven graag advies over de montage van je pelletkachel, maar als wij hetzelf uitvoeren geven wij nog steeds deze informatie.We houden graag de klant op de hoogte van de regelgeving en ook de reden waarom we dingen doen zoals we ze doen. Kom gerust langs we helpen u graag!

Door admin