Pellets

Pellets zijn volop verkrijgbaar.
U dient echter rekening te houden met een aantal zaken:

Onze pelletkachels worden bij aflevering ingesteld op het gebruik van een bepaald type pellet. Dat houdt in dat u niet zonder meer elke houtpellet kunt gebruiken. Dit heeft ermee te maken dat verschillende merken pellets ook een verschillende samenstelling hebben. Minder goede pellets zijn zachter, waardoor ze sneller verbranden, meer stof afgeven en het verbruik zal dan royaler zijn. Bij deze pellets wordt bij de productie zand toegevoegd waardoor men eerder aan het vulgewicht komt. Echter, zand is een bedreiging voor uw pelletkachel, omdat dit de vijzel aantast.
Verder wordt er een percentage MDF of resten spaanplaat toegevoegd en dit is weer zeer slecht voor het milieu. Wij adviseren de pellets te gebruiken met een din+ kleuring of en+a1. Deze zijn gegarandeerd van A-kwaliteit. Dus een goede kwaliteit voor een lange levensduur van uw kachel.

 

Garantie vervalt bij het stoken van ongekeurde pellets

let er op dat bij een niet din+ of en+a1 korrel de garantie komt te vervallen,u stookt een brandstof die niet gekeurd is en alle gevolgen van dien kan gaan geven.
Pellets zijn er veel te vinden en er zal altijd op de website een keurmerk vermeld worden maar deze moet ook op de zak van de pellets vermeld staan.

Keuringen onder de 300 zijn fabrikanten
Keuringen boven de 300 zijn importeurs

Kleur van de pellet

De kleur van de pellet is belangrijk een lichte pellet is altijd beter dan een donkere in de toestellen die gebruikt worden in een woning.
Grote zware pelletketels werken weer meer met donkere pellets omdat deze hogere temperaturen bereiken en dus alles opbranden en geen overgebleven materialen laten zitten in het toestel.

De website van En+a1 geeft aan welke pellets er gekeurd zijn maar ook welke merken zich niet aan de keuringen hebben gehouden en ongevraagd het label keuring gebruiken.
Kijk dus goed na welke pellets u koopt en welke keuring aanwezig is.

Pellets testen in huis

U kunt uw pellets testen door een halve kilo pellets in een bak met water te gooien, daarna laat u de pelletpulp opdrogen.
nu kunt u zien wat er allemaal in de pellet zit, er zijn testen geweest met ongekeurde pellets waarbij zelfs dmv een magneet staal deeltjes uit de pellets werden gehaald..
De klant snapte niet waarom zijn toestel elke keer stuk liep totdat hij hier achter kwam en dit een hoop verklaarde.
Een andere reden voor slijtage is de persing van de pellets, als deze te hard zijn kan een pelletkachel gaan kreunen en kraken doordat de pellets te hard zijn en net tussen vijzel en wand blijven zitten.
Het is dus aan te raden altijd een aantal zakken te proberen om daarna pas te beslissen of u hier een volle pallet van wilt laten overkomen.

heeft u vragen dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

 

TERUG NAAR BOVEN
Have no product in the cart!
0