Euron Kachelspeciaalzaak

Pelletkachel kopen

Een pelletkachel kopen, wat moet ik doen en waar moet ik op letten? Dit zijn al een paar voorbeelden van vragen die ons gesteld worden.

pelletkachel kopen

pelletkachel kopen en waarom oriënteren

Oriënteren voor het pelletkachel kopen gaat gebeuren is sowieso een verstandige keuze want iets kopen zonder kennis is nooit verstandig. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere technieken op de markt voor pelletkachels. De meeste pelletkachels worden gemaakt waarbij de pellets vanuit een glijbaantje in de branderbak vallen, de andere variant is waarbij de pellets vanuit de bodem omhoog komen, de zogenoemde bodemvoeder.

Verschillen pelletkachel werking

Wat zijn de voornaamste verschillen van werking als je kijkt naar de gewone pelletkachel waar de pellets invallen en de bodemvoeder.. Uiteraard zit er verschil in de weg die de pellets afleggen maar het grote verschil zit in de verbranding. Bij een bodemvoeder worden de pellets langzaam in het vuur gedrukt en wordt de brandstof eerst voorverwarmd. Kijken we dan naar de pellets die van boven komen dan vallen deze koud in het vuur waardoor ze eigenlijk nog helemaal niet klaar zijn om te gaan ontgassen. Dit is al één van de punten die o zo belangrijk is voor een schonere verbranding en uitstoot Gaat u een pelletkachel kopen met meer of minder uitstoot?

Reiniging pelletkachel

Het volgende punt is dat de overgebleven asresten bij de bodemvoeder door de nieuwe pellets over de rand worden gedrukt, hierdoor is een dergelijk reiniging systeem wat je in andere kachels wel eens vind niet nodig en kun je vele weken stoken zonder de aslade te legen of een tussentijdse reiniging. Een bodemvoeder kan dan ook 24 uur per dag 7 dagen in de week doorstoken zonder reiniging, iets wat een gewone pelletkachel niet kan. U wilt toch ook een pelletkachel kopen met zo min mogelijk onderhoud?

Vuurbeeld van een Dielle pelletkachel

pelletkachel kopen met een ander vuurbeeld

Door dat de luchtstroming over de pellets wordt gestuurd in plaats van door de pellets hebben de Dielle pelletkachels ook een zeer rustig vuurbeeld. Pak daarbij de aanvoer van pellets via de bodem en een vuurbeeld als in een Dielle is niet te evenaren door andere merken. U zult dit verschil ook zeker zien als u een Dielle pelletkachel ziet branden en een traditionele pelletkachel. De Vlam bepaald de kachel gaat u een pelletkachel kopen met een onrustig vuurbeeld?

het rookkanaal van de pelletkachel kopen

Als u nog geen rookkanaal heeft dan moet u deze ook erbij kopen, het verhaal van een pelletkachel door de gevel moet u direct vergeten want dat is verboden. Een pelletkachel moet een rookkanaal hebben tot in de vrije zone, dit houdt dus in de meeste gevallen in boven de nok van de woning. Daarnaast moet het een geïsoleerd rookkanaal zijn die op de verdiepingen moet zijn voorzien van een brandvrije omtimmering.

 

nadelen pelletkachel
dit mag dus absoluut niet

Pelletkachel kopen in de showroom

 

 

In de showroom vol met pelletkachels in Raalte kunt u 6 dagen per week langskomen om de werking van onze pelletkachels te zien. Hier vind u de meest uiteenlopende modellen met hete lucht, pelletkachel cv en de pelletketels. U krijgt hier alle informatie en kunt zelfs het toestel aanschaffen waarna wij u met onze dealer en zijn installateurs in contact brengen. totale ontzorging en gemak dat vind u bij Pelletkachels.nl in Raalte

 

2 thoughts on “Pelletkachel kopen

 • Wim van der bent 28 oktober 2018 bij14:42

  klinkt goed , welk prijs niveau moet ik denken , we hebben nu een houtkachel , aangesloten op de cv.

  graag uw reactie groet wim

  Beantwoorden
  1. admin 1 november 2018 bij15:08

   De prijs voor een pelletkachel cv is moeilijk te bepalen omdat er verschil zit tussen het aantal kw en wat voor type u zoekt.. een pelletkachel cv voor de woonkamer of een pelletketel voor een technische ruimte.

   Beantwoorden

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

   

TERUG NAAR BOVEN
Have no product in the cart!
0