Pellets

Hoe kom ik aan pellets?

Pellets zijn volop verkrijgbaar.

U dient echter rekening te houden met een aantal zaken:
Onze pelletkachels worden bij aflevering ingesteld op het gebruik van een bepaald type pellet.

Dat houdt in dat u niet zonder meer elke houtpellet kunt gebruiken. Dit heeft ermee te maken dat verschillende merken pellets ook een verschillende samenstelling hebben. Minder goede pellets zijn zachter, waardoor ze sneller verbranden, meer stof afgeven en het verbruik zal dan royaler zijn.

Bij deze pellets wordt bij de productie zand toegevoegd waardoor men eerder aan het vulgewicht komt. Echter, zand is een bedreiging voor uw pelletkachel, omdat dit de vijzel aantast. Verder wordt er een percentage MDF of resten spaanplaat toegevoegd en dit is weer zeer slecht voor het milieu.

Wij adviseren de pellets te gebruiken met een din+ kleuring. Deze zijn gegarandeerd van A-kwaliteit. Dus een goede kwaliteit voor een lange levensduur van uw kachel.

Wij kunnen u de volgende pellets en pelletkorrels aanbieden:

Big bag pellets 1000KG op aanvraag
Pellets per zak 15kg op voorraad
pallet vol met 65 zakken pellets op aanvraag

Ook voor onderhoud kunt u ons bellen.

let er op dat bij een niet din+ korrel de garantie komt te vervallen,u stookt een brandstof die niet gekeurd is en alle gevolgen van dien kan gaan geven. Euron de kachelspecialist heeft korrels maar ook adressen in de buurt die u kunnen voorzien van de juiste schone brandstof.