Wij zijn eigenlijk net als u, de gasprijzen stijgen elk jaar weer met procenten tegelijk. Door deze prijsstijgingen gaan veel mensen op zoek naar alternatieve manieren voor het verwarmen van hun woning.

Op dit moment zijn warmtepompen een hot item, echter door de hoge aanschaf kosten pas na vele jaren rendabel. Ook de houtgestookte open haard is populair, maar door hoge prijzen van geïsoleerde dubbelwandige afvoerbuizen ook een forse investering. En dan hebben we het nog niet eens over het verzamelen, verwerken en opslaan van brandhout.

waarom een pelletkachel

Een pelletkachel heeft deze nadelen niet. Ze zijn voordelig in aanschaf, onderhoudsarm, eenvoudig te plaatsen, CO2-neutraal en hebben een eigentijds design. Verder zijn de afvoerbuizen enkelwandig, kleiner in diameter (80 mm) en mag de uitloop van de afvoer vanaf een hoogte van 2 meter uit komen. Dit levert al gauw een besparing op van 80% ten opzichte van geïsoleerde dubbelwandige afvoerbuizen. Pellets (de brandstof) zijn volop verkrijgbaar, direct te gebruiken, eenvoudig op te slaan in handzame zakjes of bigbags.

de standaard pelletkachel

De techniek van pelletkachels is niet nieuw. In verschillende Europese landen wordt het al meer dan 50 jaar toegepast. Hierdoor is de pelletkachel volledig doorontwikkeld en zeer betrouwbaar en veilig!

Innovatie en oplossingen pelletkachels

Wij zijn altijd bezig met het vinden van nieuwe oplossingen en innovaties hierdoor is er een volledig nieuw systeem ontwikkeld waar wij zelf aan mee werken.
Dit nieuwe systeem werkt dan ook niet met een branderbakje maar met een bodemvoeder.
Het enige merk die deze levert is Dielle daar zij ook de patenthouder zijn.
Dit nieuwe systeem heeft veel voordelen tegenover de oude variant en zorgt ervoor dat u minder onderhoud hoeft te plegen en ook geen verplichte gekeurde pellet moet stoken.
Dit is dan ook het eerste systeem die met meerdere brandstoffen kan werken dan enkel pellets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

 

TERUG NAAR BOVEN
Have no product in the cart!
0