+31 (0)572 - 35 42 50
U bent hier: Home » Pelletkachel

Pelletkachel

De pelletkachel het Houtvuur met het gemak van een gaskachel dat is de pelletkachel! De pellet kachel heeft een hoog rendement doordat de convectiekamer vol in de verbranding en rookgassen zit.

Werking van de pelletkachel

Dmv geforceerde verbranding word er een rendement behaald in de kachel van 90% en de brandstof is vele malen goedkoper dan gas.(reken uit uw winst!) pelletkachels zijn simpelweg in te stellen op het aantal graden en convectielucht, de kachel zal dan ook zelf zijn verbranding berekenen en het aantal pelletkorrels dat er aangevoerd moet worden,ook de ontsteking van de kachel is compleet geregeld en is het bij de meeste kachels mogelijk de tijd in te stellen zodat u bijv na een koude dag lekker warm thuis kunt komen en genieten van uw pelletkachel. Bespaar ook met deze kachels!

Voor prijzen en meer informatie over de pelletkachel en merken die in Nederland verkrijgbaar zijn klik op de volgende link van Euron kachels of de pelletkachelgigant of kom naar de grootste pelletkachel showroom van Nederland aan De kaagstraat 13 in Raalte.

Dielle geluidsarme pelletkachelWerking Dielle pelletkachel

Historie van de pelletkachel

Pelletkachel systemen worden al jaren gebruikt bij kassen en boerderijen,de stookkosten zijn goedkoper dan die van gas en het rendement van de pelletkachel is hoger,hierdoor is de pellet een voorloper op het gebied van groene energie!

Het hout wat gebruikt wordt om pelletkorrels te maken is namelijk onbewerkt afvalhout uit de bosbouw en dus geheel schoon. De pellet systemen geven zelf aan hoeveel zuustof zij toevoegen en hebben daardoor altijd de juiste verbranding. U zult ook zien dat er geen walmen of rook uit de afvoer komt en daardoor ook geen overlast kan geven.

Tegenwoordig zijn er niet alleen maar industrie pelletkachels, maar ook design pelletkachels met een glasruit ervoor om de prachtige vlammen te zien en zij de pelletkachels stiller en geruisloos geworden.

jollymec-pelletkachel-logo-klein

Onderhoud van de pelletkachels

Bij een pelletkachel dient er ook onderhoud gepleegd te worden,hierdoor houd u een goede en schone verbranding in uw pelletkachel en kan u altijd rekenen op een goed functionerende pelletkachel.

Mail voor onze service kosten. meld u vandaag nog aan voor onderhoud en wij plannen u in. Onze monteurs hebben alle benodigde gereedschappen en voorkomende pakkingen bij zich en kunnen op de plek de kachel voor u reinigen.

Nieuwe techniek voor het stoken met de pelletkachelpelletkachel van Dielle

Dielle-Grecale-pelletkachel

Het merk Dielle waar wij importeur voor zijn is erin geslaagd een pelletkachel te maken met vele voordelen, zo is onderhoud slechts één kee

r per maand nodig en wordt het as automatisch van de brander afgedrukt. Dit komt omdat de pelletkachel werkt met een bodemvoeder.
Deze bodemvoeder zorgt er ook voor dat er geen branderbak meer aanwezig is die verstopt kan raken.
Aangezien het as ook niet meer uit de brander gezogen hoeft te worden kan de snelheid van de rookgassen ver omlaag en hebben wij een houtvuur.
Ook zijn de Dielle pelletkachel zo ontwikkeld dat u de ventilator kunt uitschakelen en dus een volledig geluidsarme pelletkachel heeft.
Kom gerust kijken in onze showroom hoe het nieuwe stoken op pellets in zijn werking gaat.

Afvoer kachelpijpen voor pelletkachels

de kachelpijpen van een pelletkachel hoeft niet aan alle verplichtingen te doen als die van een rookkanaal van de houtkachel. De pelletkachel creëerde zijn eigen trek en regelt dit allemaal zelf,wel dient er rekening gehouden te worden met brandbare delen en oog op veiligheid. Vraag daarom altijd aan ons wat het beste te doen of vooral hoe het beste een pelletkachel aan te sluiten is met het juiste aansluit materiaal.

Houtpellets de brandstof voor uw kachel

Mileu en budgetvriendelijke brandstof. Met deze niet biobrandstof bespaart u tot 30% op de kosten van uw gasverbruik! In tegenstelling tot tot fosiele brandstoffen, komt er bij de verbranding van houtpellets niet meer CO2 vrij dan er oorspronkelijk door de boom zelf uit de atmosfeer was opgenomen. Hierdoor maakt dit “vloeibaar hout” deel uit van een natuurlijke, korte en CO2-neutrale cyclus. Pelletkachels zijn ook te verkrijgen met een cv aansluiting, zodoende heeft u de gezelligheid van vuur en de warmte in het gehele huis. De warmte die van deze kachels afkomen zijn goed te regelen door het zo gehete control panel wat op deze haarden zit. Al met al een gezonde kachel is de pelletkachel.

pellet kachel

Overlast van pelletkachels?

Een pelletkachel heeft niet zoals een houtkachel te maken met nat hout of verschillende houtsoorten,nee een pelletkachel brand op korrels zodoende heeft hij altijd dezelfde waardes waarin hij zich kan meten en aanpassen.

Hierdoor is de pelletkachel een co neutraal systeem die geen rook en reuk oplevert.
U zal bij de bij de start een rooklucht kunnen opvangen deze stookstart duurt gemiddeld 30 sec waarna de kachel ontbrand en de lucht verdwijnt.

Modellen en merken pelletkachels

Wij hebben veel ervaring met verschillende merken en soorten pelletkachels en hebben hieruit een goed en vertrouwd assortiment gecrieerd.

Deze pelletkachels zijn dan ook brandend te zien in onze showroom en door de klant zelf te bedienen en te proberen.u zult dan ook de verschillende inbouw voorzet en design pelletkachels zien en kunnen horen hoe stil en geruisloos ze zijn. Wij hebben meer dan 12 merken in ons assortiment en hebben één zeer sterk aanbod in aansluitmaterialen en brandstoffen.

Van elk onderdeel hebben wij een sample liggen om u te laten zien waar u voor gekomen bent De techniek van deze kachels.

Pelletkachels en prijzen

de prijzen van pelletkachels lopen sterk uiteen, er zit dan natuurlijk ook verschil tussen.In onze showroom staan verschillende merken pelletkachels en kunnen wij u het verschil uitleggen over de pelletkachel prijzen. Wij hebben voor elk budget een kachel, tweedehands en nieuw. vraag ook naar de aanbiedingen!

Jolly mec pelletkachel Jolly mec kleine pelletkachel

 

pelletkachel Extraflame Iside CVpelletkachel Dielle Ostro 80

Palletkachels of is het pelletkachels?

Ook wordt de naam Pelletkachel vaak verkeerd gehoord als Palletkachels waarin mensen verwachten complete pallets te verbranden in de zogenoemde palletkachel, dit is dus niet het geval! Palletkachel schrijf je dus als Pelletkachel vernoemd naar zijn korrel brandstof de pellet.

Service en onderhoud pelletkachels

Onze service proberen wij zo optimaal mogelijk uit te voeren om u zo goed en goedkoop mogelijk warmte te geven met de pelletkachel! Bij onze fabrikanten en bij ons zelf hebben wij onderdelen op voorraad om snel te kunnen handelen.

Het komt bijna niet voor maar als er dan toch een service geval de kop opsteekt kunnen wij u meestal telefonisch te woord staan en het probleem in de pelletkachel verhelpen.

Mocht dit niet het geval zijn zorgen wij dat het probleem door ons snel en goed opgelost wordt! Wist u dat 90% van de problemen worden veroorzaakt door slechte korrels… deze korrels hebben geen keurmerk en zijn vaak erg donker van kleur. Hier kan alles inzitten aangezien er niemand naar kijkt en daarom ook geen keuring verkregen word.

Neem altijd korrels af waar een keuring op zit om zo een goede verbranding te krijgen en geen onkosten.

 

Pelletkachel inbouw

de pelletkachels zijn niet alleen als voorzetkachels te krijgen maar ook als pelletkachel inbouw, op deze manier maakt u van een inzethaard een makkelijk verwarmingspunt in uw woning.Er zijn verschillende merken die pelletkachel inbouw leveren. De techniek van de inbouwhaarden zijn nog niet zover dat het perfect is, er zijn echter al wel een paar merken die er bovenuit springen! benieuwd? kom dan naar de showroom of neem contact op.

pelletkachel inbouw

Design pelletkachels

in de markt zijn er verschillende pelletkachel designs dmv onze website pelletkachelgigant kunt u kijken naar de verschillende designs en eventueel een offerte hierover opvragen.

Deze site is informatief en er staan een hele hoop kachels in de catalogus.
Voor prijzen kunt u het beste naar Euron de kachelspecialist in Raalte gaan hier staan veel design en nostalgische kachels opgesteld.

Opera-q11_ok

Geruisloze en stille pelletkachels

Kom in de showroom om de verschillen te horen en te zien van onze stille en geruisloze pelletkachels. Het soort ventilatoren en wormmotors zijn van groot belang als het gaat over stille kachels, wij hebben deze motoren open liggen zodat u de verschillen kan zien.

Importeur

Naast de vele merken pellet kachels die in onze showroom te branden staan hebben wij ook onze eigen import van pellet kachels in Nederland en een bijbehorend dealernetwerk.
De merken waarvoor de import van Nederland uitvoeren zijn Extraflame, Dielle, en Opera
Wij hebben meerdere showrooms door Nederland dus vraag gerust waar de dichtstbijzijnde showroom zich bevind.
Het voordeel van ons netwerk is dat wij altijd een vakman bij u in de buurt hebben en ook bij eventuele service snel en vakkundig kunnen inspringen.

Pelletkachel forum

voor een forum over pelletkachels kunt u het beste even kijken op het pelletkachel forum
deze hebben een speciaal pelletkachelforum voor pelletkachels.

U hoeft zich niet te registreren en er kan dmv een beveiligingscode direct een bericht geplaatst worden. Het forum word door iedereen beantwoord en geeft zo een neutraal beeld op uw vragen.

Showroom

logo euron pellet kachel specialist

Euron de kachelspecialist Heeft de pelletkachels brandend in haar showroom staan en alle technieken zijn bij ons bekend Installatie is ook mogelijk door onze vakbekwame installateurs. Ook is het mogelijk de kachel bij ons te brengen voor reparatie, wij hebben de kennis van alle kachels in huis en kunnen u snel helpen.

online catalogus

logo pelletkachel gigant

De pelletkachel gigant is uw grootste catalogus voor pelletkachels

 

Klik op de volgende link voor ons assortiment Euron de kachelspecialist

Openingstijden showroom
Kaagstraat 13
8102GZ Raalte


Telefoon 0572-354250
Email info@pelletkachels.nl