Er zijn vele pelletkachels en stuk voor stuk hebben ze zo hun eigen design maar merendeel werkt hetzelfde.
De pellets vallen in een brander bakje en worden hier geforceerd opgebrand.
Er is echter slechts één merk dat werkt met een andere techniek en dat is de pelletkachel met bodemvoeder van het merk Dielle.
Deze pelletkachels hebben een groot aantal voordelen tegenover de traditionele merken die met een standaard brander bakje werken.

Voordelen pelletkachels met traditionele brander en merken met bodemvoeder

De Bodemvoeder heeft zoals eerder gezegd een groot aantal voordelen tegenover de merken die met de standaard branderbak werken.

>Zo is het bij een bodemvoeder niet mogelijk om de branderbak te verstoppen, dit komt omdat de verse pellets ten alle tijden de bestaande pellets vuil of schoon weg drukt.
>Het tweede punt is het vuurbeeld, deze is in een bodemvoeder vele malen rustiger en groter kwa vuur dan in de traditionele pelletkachel!
Het komt omdat een bodemvoeder een veel lagere luchtsnelheid nodig is en geen tussentijdse clean fase.
>Zo ook bij het onderhoud welke u niet iedere paar dagen moet uitvoeren maar rustig enkele weken op zijn beloop kan laten gaan.
>De unieke standby functie die letterlijk het vuur bewaart kan zorgen voor een aangename warmte dus niet te warm en wordt het te koud starten wij met gloeiende pellets in plaats van een complete herstart met gloeipennen en al! scheelt u weer stroom en u hergebruikt letterlijk uw ontsteking.

merken pelletkachels

Het mooiste vuur ook in laag vermogen, meestal is het vuur in een pelletkachel in laag vermogen niet om aan te zien maar door het gebruik van de bodemvoeder komt hier verandering in! een prachtig lang slank vuur waar u uren van kunt genieten zonder de kamer uit te branden!

pelletkachels vergelijken

Het is verstandig om verschillende merken pelletkachels te vergelijken, de Dielle pelletkachels gaan graag deze uitdaging aan dus kom gerust kijken in de showroom in Raalte die 6 dagen per week geopend is.

Tot ziens bij Pelletkachels.nl

TERUG NAAR BOVEN
Have no product in the cart!
0