Met een pelletkachel heeft u een grote besparing met de pelletkachel ten opzichte van centrale verwarming op gas.
Wist u dat enkel al tussen de brandstofkeuze gas of pellets een verschil zit van 39%
Een pelletkachel vrijwel hetzelfde werkt als een gaskachel maar dan goedkoper en co neutraal

Zeer hoog rendement uit de pelletkachel tot (96%). Meer energie wordt in warmte omgezet.

Pelletkachels worden tegenwoordig zo efficient gebouwd dat ze een rendement kunnen behalen van 96% ook is er met het nieuwste systeem de bodemvoeder van Dielle minder fijnstof uitstoot en kunnen we ook al meer brandstoffen stoken dan enkel pellets.Gemak en eenvoud.

Dielle Maestrale

De pelletkachel werkt vol automatisch.

Een pelletkachel kan zelf starten en stoppen zonder dat de gebruiker hier aan mee hoeft te werken zoals dit bij een houtkachel wel het geval is, stel de pelletkachel in op een bepaalde tijd en hij start zelf of gebruik hem met een thermostaat en hij kiest zelf wanneer hij wel of niet moet starten.

Pelletkachels zijn zeer eenvoudig in onderhoud en reiniging.

een pelletkachel hoeft slechts één keer per week te worden gereinigd en bij de Dielle met de bodemvoeder zelfs één keer per maand, dit maakt het systeem zeer eenvoudig in gebruik en het as kan met een zogeheten as-stofzuiger eruit worden gezogen.
Let op dat u niet uw gewone stofzuiger gebruikt deze is hier niet voor geschikt

CO2-neutraal. Pellets worden goeddeels gemaakt van houtrestanten.

Hout laten verrotten is slechter voor het mileu dan het gecontroleerd te laten verbranden, vele pellets worden gemaakt van zaagsel wat overblijft van bomen welke gekapt worden of tijdens het proces waar er bijvoorbeeld met schaven planken van gemaakt worden

Gesloten systeem, u heeft nooit last van rookgassen in de kamer.

Er zijn geheel gesloten pelletkachel van het merk Dielle de hermetics, deze kunt u gebruiken in ruimtes waar onderdruk is zoals bij een wtw installatie of bij restaurants waar de keuken dmv de afzuigkap behoorlijk wat onderdruk levert.

Qua design is er altijd een pelletkachel passend in uw interieur.

Met meer dan 40 pelletkachels in de showroom is er bij ons een grote kans van slagen en om u te oriënteren, verschillende merken bieden verschillende technieken maar ook qua design hebben wij de meeste modellen van heel Nederland.

De pelletkachel bestaat al lang en is in de jaren ver doorontwikkeld.

De pelletkachel zelf bestaat al meer dan 40 jaar en is bedacht in Canada waar ze vernoemt is naar zijn brandstof vernoemd een klein staafje hout genaamd de pellet zoals je deze ook wel eens als voer tegenkomt bij koivijvers.
In de jaren is er natuurlijk veel veranderd zoals de besturing en binnenwerken of de nieuwe manier van stoken met de bodemvoeder.

Eenmaal correct ingesteld kan iedereen de pelletkachel bedienen.

Zodra de pelletkachel is geïnstalleerd en eventueel gekalibreerd dan kan iedereen de pelletkachel bedienen het zij in vermogen of gewoonweg instellen van de gewenste temperatuur.

Geen rookkanaal tot aan de nok

Dat een pelletkachel door de muur wordt geplaatst zien wij van af aangezien er veel storingen worden ontwikkeld door deze manier van aansluiten, wel is het raadzaam een rookkanaal te maken die naar boven gaat maar deze is een stuk smaller als bij de houtkachel en het grote voordeel is dat hij niet geheel naar de nok gebracht hoeft te worden.

Niet elke dag slepen met hout

Een pelletkachel stookt gemiddeld twee dagen met een volle zak pellets van 15KG
Hierdoor hoeft u niet constant naar de kachel toe te lopen maar enkel om de twee dagen een zak pellets leeg te gooien in het reservoir.

Thuiskomen in een warme kamer

Het mooie aan de pelletkachel is dat hij zelf opstart, u stelt bijvoorbeeld in dat hij s’middags om een uur of vier mag starten zodat u tegen vijf uur in een heerlijk verwarmde kamer binnen stapt of in het geval van een pelletkachel met cv functie het hele huis verwarmt.

Aantal graden in stellen en de pelletkachel de rest laten doen.

De pelletkachel kan zelf alles regelen dat is het grote voordeel van dit type kachel, hierdoor hoeft u enkel de gewenste temperatuur in te stellen en de kachel doet de rest.
onze merken hebben een modulatie systeem zodat hij dit traploos regelt.

Pelletkachel ontsteekt zichzelf dus nooit meer aanmaakblokjes gebruiken.

Doormiddel van gloeipennen wordt de pelletkachel ontstoken, u hoeft dus niet zelf met aanmaakblokjes te prutsen om de kachel aan te krijgen Ideaal!

 

Een pelletkachel is stoken met hout maar dan met het gemak van een gaskachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

 

TERUG NAAR BOVEN
Have no product in the cart!
0