+31 (0)572 - 35 42 50
U bent hier: Home » Pelletketel

De Pelletketel

De pelletkachel cv wordt steeds meer toegepast in verschillende woningen van Nederland mede om woningen gasvrij te maken als te zorgen dat de woning milieubewust gestookt wordt en uiteraard ook goedkoper dan dat er met gas wordt gestookt.
Een pelletketel doet dit in principe ook maar staat niet in het zicht van de gebruiker maar wordt opgesteld in een technische stookruimte voor de pelletketel of bijgebouw van de woning.

Wat doet een pelletketel?

onze pelletketel kan meer dan de standaard pelletkachel cv zoals bijvoorbeeld het automatische reinigen van de warmtewisselaar en de stookkamer maar ook het automatisch afvoeren van de as die in de stookkamer vrijkomt naar een speciale opvangbak die zeer veel capaciteit kan hebben en wordt volgeperst.
Zo kunt u een zeer lange tijd stoken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de reiniging van het toestel.
Door de gepatenteerde bodemvoeder van Dielle is de reiniging van de branderbak ook niet nodig wat je vaak wel ziet bij de oudere type pelletkachels… deze systemen zijn onderhoudsgevoelig en zijn meer aandacht nodig dan wanneer de bodemvoeder door verse pellets gewoonweg de asresten over de rand drukt en deze as transporteert naar de compacter toe.

pelletkachel

Vulling van pellets op de pelletketel

Bij de pelletkachel cv is het nodig deze vaker bij te vullen dan bij de ketel daar deze een veel groter reservoir heeft.
De inhoud kan worden vergroot door onze automatische toevoeging van pellets door middel van een pelletbunker zo kunt u 1500kg kwijt en hoeft u vrijwel nooit meer naar de ketel toe en kunt u genieten van andere dingen dan met verwarmen bezig te zijn. ontzorgen is een pré bij de Dielle pelletketel!

Dielle pelletkachel cv pelletkachel cv

Vermogens van de pelletketel

De pelletketels die in de Dielle range verkrijgbaar zijn moeten zorgvuldig worden afgesteld op uw woning.
De vermogens die wij met de pelletketel kunnen leveren zijn 14,18,20,25,30,35kw
Hierdoor hebben wij een zeer grote range van bereik om u bij elke gewenste woning te kunnen voorzien wat u nodig bent zodat de pelletketel niet te vaak aan en uit hoeft te gaan.

Start en stand-by van de Dielle pelletketel

Door onze gepatenteerde techniek is het mogelijk om letterlijk het vuur te bewaren, is het cv net op temperatuur stoppen wij met de toevoer van pellets en laten we het as op het vuur liggen. hierdoor krijgt het vuur geen lucht meer en zullen gloeiende delen overblijven die als u het nodig bent weer worden vermengt met verse pellets en lucht waardoor de pelletketel zeer snel weer kan herstarten en u dus ook zeer gericht kunt stoken op watertemperatuur zonder elke keer de pelletketel weer opnieuw te moeten herstarten!

Fijnstof uitstoot van de pelletketel

De fijnstof uitstoot van de Dielle pelletketel is zeer laag door de gepatenteerde bodemvoeder van Dielle.
Bij een gewone pelletkachel worden asresten continue uit de branderbak gezogen en wordt koude brandstof op het vuur gegooid.. bij de Dielle pelletkachel worden de verse pellets naar boven gedrukt voorverwarmd ontgast en afgefakkeld waardoor het fijnstof deel met 57% verlaagt wordt en het rendement hoger omdat wij een rookgassnelheid hebben welke 65% lager ligt met dus een rustig en prachtig vuur ook in de laagste stand van werking.
Ook tijdens het doven zal de traditionele pelletkachel de gehele branderbak leegblazen terwijl de Dielle het vuur bewaart onder het as en wanneer nodig weer activeert tot wel 4 uur lang.
Zodoende bent u geen volledige herstart nodig en blijft alles veel schoner zonder geluid!

 

Subsidie op de pelletketel

De Dielle pelletketel kent een subsidie van €2500,- en de pelletkachel cv modellen met zicht op het vuur een subsidie van €1400,- ook de luchttoestellen hebben subsidie vanaf €500,- Mocht u hiervoor informatie benodigd zijn horen wij dit graag!