wat is een pelletkachel

Wat is een pelletkachel? een pelletkachel werkt kwa gebruiksgemak hetzelfde als een gashaard echter stookt u een stuk goedkoper en is het duurzamer.

Een pelletkachel werkt met korte staafjes hout welke de naam Pellets dragen.
Deze stukjes hout zijn gevormd door een vaste persing van zaagsel.

pelletkachel

wat is een pelletkachel en de Werking van een pelletkachel

Een pelletkachel berekend zelf zijn lucht,brandstof en benodigde temperatuur om het voor u zo voordelig maar ook zo duurzaam mogelijk te maken om te stoken.
Bij een houtkachel komt vaak de gebruiker tussenbeide waardoor er overlast kan ontstaan, dit is bij een pelletkachel niet zo daar de gebruiker is overgenomen door een computer die deze fouten niet kan maken.

Kijkt u dan naar de technieken dan zijn er ook twee verschillende technieken pelletkachels.
De oude traditionele pelletkachel met branderbak en de nieuwe gepatenteerde bodemvoeder van Dielle.
Er zitten veel verschillen tussen beide systemen daar je bij een bodemvoeder de brandstof voorverwarmd zachtjes het vuur indrukt zodat het tijd heeft van ontgassing en bij de traditionele pelletkachel koude brandstof in de brander werpt.
Dit brengt met zich mee dat de fijnstof en co uitstoot van een Dielle bodemvoeder vele malen lager ligt. daarnaast is reiniging ook minder benodigd omdat de bodemvoeder zichzelf reinigt door verse pellets door de branderpot te duwen.

pelletkachel kopen

Het vuurbeeld bij een pelletkachel

Vaak is het vuur erg onrustig en wappert het alle kanten op een beetje een smitsvuur, dit komt omdat de brander een zeer hoge luchtsnelheid benodigd is om schoon te kunnen branden.
Kijkt u dan naar de bodemvoeder dan ligt de luchtsnelheid gemiddeld 65% lager en is het vuur ook nog eens vele malen rustiger.
Ook in de lage stand van branden met een minimale vraag van warmte heeft u nog steeds een mooi rustig vuurtje, dit is iets wat een tradtionele pelletkachel met branderbak niet kan.

wat is stand-by bij een pelletkachel

Er zijn meerdere pelletkachels welke een stand-by systeem hebben, echter de enige die een daadwerkelijke stand-by creerd is de Dielle pelletkachel met bodemvoeder, dit komt omdat deze echt het vuur bewaart en niet de kachel uitdooft en herstart.
Dit voorkomt dat de gloeikaars aan moet en scheelt u weer stroom met het starten plus het feit dat u niet weer een ontgassing-process moet ondergaan wat weer rook uit de pijp betekend.
Ook hoeft de Dielle pelletkachel niet eerst een half uur te koelen voor herstart wat het geheel dan ook weer comfortabeler maakt.

Wij hopen u wat meer inzicht te hebben gegeven in de vraag wat is een pelletkachel.