De cv pelletkachel is een kachel die ervoor zorgt dat door middel van het verbranden van pellets niet enkel de woonkamer wordt verwarmd maar echt het volledige huis!
Het is dan ook goed om te kijken naar de opties en de technieken die deze zogeheten cv pelletkachel bieden.
Een pelletkachel werkt op kleine houtstaafjes soort brokjes ook wel pellets genoemd. Deze pellets zijn gemaakt van geperst hout dat overblijft uit zagerijen of de bosbouw. Let er wel op dat pellets gekeurd moeten zijn om te voorkomen dat er ander materiaal inzit dan hout.

Hoe werkt de pelletkachel cv

Een pelletkachel cv heeft in tegenoverstelling van een gewone pelletkachel geen warmtewisselaar waar lucht doorheen wordt geblazen maar een warmtewisselaar welke water bevat.
Deze wisselaar is dan ook anders opgebouwd dan die van een convectie pelletkachel.
Door dit water te gaan verwarmen zal er een signaal worden gegeven aan een pomp die het water uw leiding netwerk in pompt.
Door verschillende appendages zoals mix ventielen en sensoren wordt dit dan ook optimaal uitgevoerd.
De pelletkachel cv geeft zelf aan hoeveel brandstof en hoeveel lucht hij benodigd is om te gewenste temperatuur in het water te gaan behalen.
In tegenoverstelling tot een houtkachel cv is de uitstoot dus ook nihil!

Installatie van een Dielle pelletkachel cv

Kan ik een pelletkachel cv zomaar aansluiten?

Nee helaas gaat de installatie van de pelletkachel cv niet zo makkelijk als bij een convectie pelletkachel maar het is uiteraard gewoon goed te doen.
Er moet namelijk rekening gehouden worden met een aantal dingen zoals de watertemperatuur voor uw verwarming en het type verwarming dat u gebruikt zeggende vloerverwarming of radiatoren.
De ene gebruikt maar 38 graden terwijl de andere gebaat is met een veel hogere temperatuur van ongeveer een 70 graden.
Hiervoor moet gekeken worden naar het gebruik van een buffer voor temperatuur en ook eventueel tapwater.

pelletkachel werking

Wie kan voor mij kijken of een pelletkachel cv mogelijk is in mijn woning?

U kunt gerust contact opnemen met Euron kachels om te kijken wat er voor u mogelijk is, wij kunnen u daarna verwijzen met een installateur met netjes de gehele uitleg en werking op zak. Ook kan er berekend worden hoeveel kw u moet hebben en welke ketel of pelletkachel cv bij u past.

De showroom is 6 dagen per week geopend aan de Kaagstraat 13 in Raalte
Neem gerust contact op via het nummer 0572-354250

TERUG NAAR BOVEN
Have no product in the cart!
0