Pelletkachel Prijzen

De pelletkachel prijzen liggen redelijk dicht bij elkaar, toch zit er verschil in prijs en kwaliteit.

Zo zijn er verschillen in werking van de pelletkachel en de materialen die gebruikt zijn:

Manier van stoken

Er zijn twee type pelletkachels, de één maakt gebruik van een branderbakje waar pellets in vallen en bij de andere worden de pellets juist via de bodem in de stookkamer gedrukt.
De enige die met dat systeem werkt aangezien deze gepatenteerd is is het merk Dielle.
Door dit systeem heet de pellet kachel voordelen aangezien u minder vaak hoeft schoon te maken en geen problemen heeft met verstoppingen of een mindere kwaliteit pellets als het maar hout is!
Ook wordt as automatisch over de rand gedrukt waardoor de rookgassnelheid lager ligt en u een rustig houtvuur heeft.
pelletkachel prijzen

Binnenwerk van een pelletkachel:

Bij een pelletkachel is het erg belangrijk dat de warmte niet wordt doorgeleid in de kachel zelf, dit kan voorkomen worden door het juiste materiaal in de kachel te gebruiken.
De juiste materialen zijn dan ook vermiculite of gietijzer en niet enkel een stalen binnenwerk. u heeft kans dat het materiaal achter het staal te heet wordt en de elektronica kan hierdoor stuk gaan.

luchtmeting in de pelletkachel

Door een zogenoemde luchtmeting te plaatsen zal de pelletkachel zelf het grote deel instellen zodat u niet met zogehete parameters aan de slag moet elke keer als het harder waait of als er minder trek is. de zogenoemde luchtmeting doet dit zelf en u kunt de kachel gewoon zijn werk laten doen zonder er aan te hoeven denken om hem bij te stellen.
Vaak is dit terug te vinden op forums door pelletkachels die stoppen terwijl er nog pellets in het branderbakje liggen of volledig opbranden omdat de trek veel te hoog is.Een pelletkachel met luchtmeting heeft dit niet maar is meer onderhoudsgevoelig.
Een Dielle heeft dit niet nodig omdat zij werken met een afvakkel principe en dus ook minder fijnstof uitstoten

Modulatie regeling van de pellet kachel

Als het op temperatuur is in uw woning dan is het verstandig dat de pelletkachel zelf hier verstandig mee om gaat en de temperatuur laat dalen, bij vele pelletkachels is het probleem dat deze of in de hoogste of in de laagste gewenste stand branden.
Bij een pelletkachel met modulatie functie is dit niet het geval, deze kan dmv 16 standen zelf kiezen hoe snel de kachel op temperatuur moet komen en zal dus veel rustiger reageren.

pelletkachel voor woningen met wtw of onderdruk situatie’s

Een wtw in huis of slechte beluchting kan zorgen voor onderdruk in de woning en hierdoor dus letterlijk de rook uit de kachel zuigen en in de woonkamer laten terecht komen.
Het is dus een pré om de beluchting naar uw pelletkachel goed te hebben en geen onderdruk situatie’s te hebben.

pelletkachel prijzen worden bepaald door techniek

De prijzen voor pelletkachels worden voor een groot deel bepaald door techniek, hierdoor kunt u vaak al zien dat er tijd is besteed aan een goed werkend product, wij raden u dan ook aan gewoon eens bij ons te oriënteren en te kijken welke merken en modellen met elk hun eigen techniek beschikbaar zijn er staan dan ook meer dan 40 pelletkachels opgesteld in onze showroom.

Bij pelletkachels.nl vind u alle uiteen lopende pelletkachels met hun prijzen.
Om u kennis te laten maken met de pelletkachel hebben wij voor u een paar prachtige pelletkachel prijzen gemaakt die u vind onder de aanbiedingen.
meestal hebben wij hier een voorraad van staan en kunt u direct de pelletkachel mee nemen, het is wel verstandig even te bellen of uw type op voorraad is.

Voor pelletkachel prijzen kunt u contact met ons opnemen.

pelletkachels en prijzen

© www.pelletkachels.nl Alle rechten voorbehouden.

 

Geef een reactie

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Verplicht

 
Pelletkachels.nl
CIF: -
Kaagstraat 13
CP: 8102GZ Raalte (Nederland)
Tel: 0572-354250

info@pelletkachels.nl