Tegenwoordig komt de pelletkachel steeds vaker naar voren als een uitstekend alternatief voor de gas- of houtkachel, en zelfs de centrale verwarming. Toch is het voor veel mensen onduidelijk wat een pelletkachel precies voor voordelen biedt. En misschien belangrijker; hoe werkt het precies?

De werking

Een pelletkachel heeft een reservoir met pellets, die automatisch worden vervoerd aar de vuurpot. Hier zit een gloeispiraal die de pellets ontbrand. De warmte wordt door ventilatoren de ruimte in geblazen, terwijl de overige rookgassen worden afgevoerd. Dit gebeurt allemaal automatisch. Nadat u de gewenste temperatuur heeft ingevoerd, neemt de kachel het werk van u over. U hoeft enkel de pellets bij te vullen.

U bent altijd welkom om aan Euron vragen te stellen over de precieze werking van een pelletkachel, en wij kunnen u bovendien informeren over de vele mogelijkheden.

De voordelen

Met een pelletkachel heeft u minder om naar in te kijken. Alles functioneert automatisch, wat ervoor zorgt dat uw kachel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. Daarnaast heeft een pelletkachel nog meer voordelen.

U bespaart veel geld. Een centrale verwarming op gas verbruikt veel meer en u betaalt hier dan ook voor. Met een pelletkachel maakt u gebruik van pellets, die veel goedkoper zijn. Ook een niet te onderschatten voordeel is het rendement. Dit is zeer hoog en ligt op wel 90%. Van de energie die u er in steekt krijgt u het grootste deel als warmte terug. Ook in vergelijking met andere kachels is dit uitstekend.

Andere voordelen van een pelletkachel zijn het gemak waarmee deze zijn te onderhouden en reinigen. De kachel is CO2-neutraal dankzij het gebruik van natuurlijke materialen en het is een gesloten systeem, zodat u geen last heeft van de rookgassen.

Kortom: meer dan genoeg reden om eens serieus een pelletkachel te overwegen!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *