Ravelli R1000 Pro

Om een ervaring te delen van het gebruik van een pelletkachel in Zeijen, hebben we gesproken met mevrouw Melier, die sinds 2 jaar een pelletkachel gebruikt in haar huis.

Mevrouw Melier vertelde ons dat ze lang op zoek was geweest naar een alternatieve manier om haar huis te verwarmen, omdat ze graag duurzaam wilde leven en haar energierekening wilde verlagen. Na wat onderzoek kwam ze terecht bij pelletkachels, die ze als een goede optie zag voor haar situatie.

Het installeren van de pelletkachel

Mevrouw Melier besloot een pelletkachel te kopen bij een lokale leverancier in Zeijen. Ze vertelde ons dat de installatie van de kachel vrij snel en eenvoudig verliep en dat de leverancier goed advies gaf over het type kachel dat het beste bij haar huis paste. Er moesten wel wat aanpassingen worden gedaan aan het rookkanaal, maar dit werd snel en vakkundig gedaan.

Het gebruik van de pelletkachel

Na de installatie begon mevrouw Melier met het gebruiken van de pelletkachel om haar huis in Zeijen te verwarmen. Ze vertelde ons dat de kachel heel gemakkelijk te bedienen is en dat het enige wat ze hoeft te doen, is pellets in de kachel te doen en de gewenste temperatuur in te stellen. De kachel doet de rest en past automatisch de warmte-afgifte aan om de gewenste temperatuur te handhaven.

Mevrouw Melier merkte al snel dat haar huis veel sneller warm werd met de pelletkachel dan met haar oude verwarmingssysteem. Bovendien vond ze het heel fijn dat ze de kachel op afstand kon bedienen met haar smartphone, zodat ze de kachel al aan kon zetten voordat ze thuis was.

Het onderhoud van de pelletkachel

Mevrouw Melier vertelde ons dat het onderhoud van de pelletkachel heel eenvoudig is. Ze moet de kachel ongeveer één keer per week schoonmaken en het as en de verbrande pellets uit de kachel verwijderen. Dit is een snelle en eenvoudige taak die niet veel tijd in beslag neemt.

Voordelen van het gebruik van een pelletkachel

Mevrouw Melier vertelde ons dat ze zeer tevreden is met haar pelletkachel en dat ze verschillende voordelen heeft ervaren sinds ze deze heeft geïnstalleerd. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste voordelen die mevrouw Melier heeft ondervonden:

  1. Besparing op energiekosten: Mevrouw Melier merkte al snel dat ze veel minder geld kwijt was aan haar energierekening sinds ze de pelletkachel gebruikte. De pellets zijn goedkoper dan gas en de kachel is ook veel efficiënter in het gebruik van energie.
  2. Milieuvriendelijkheid: Als een persoon die veel belang hecht aan duurzaamheid, is mevrouw Melier erg blij dat ze een milieuvriendelijke manier van verwarmen heeft gevonden. De pellets die worden gebruikt in de kachel zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen en daar is ze erg blij mee!