Zwart

Pelletkachel de ideale verwarmingsoplossing voor in Tolbert

Tolbert is een pittoresk dorpje in de provincie Groningen, waar het in de wintermaanden flink kan afkoelen. Een goede verwarmingsoplossing is dan ook geen overbodige luxe. Steeds meer mensen kiezen voor een pelletkachel als duurzame en betaalbare manier van verwarmen. In dit artikel leggen we uit wat een pelletkachel is, wat de voordelen ervan zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een pelletkachel als je in Tolbert woont.

Aardbevingsgebied

Tolbert ligt in de provincie Groningen, waar de afgelopen jaren regelmatig aardbevingen zijn geweest als gevolg van gaswinning. De aardbevingen hebben voor veel schade aan huizen en gebouwen gezorgd en hebben een grote impact gehad op de leefomgeving van de bewoners van Groningen. Tolbert zelf ligt niet in het meest risicovolle aardbevingsgebied, maar het gebied is niet volledig gevrijwaard van aardbevingen. Het is dan ook belangrijk om bij het bouwen of verbouwen van een woning in Tolbert rekening te houden met de mogelijkheid van aardbevingen en de juiste maatregelen te treffen om schade te voorkomen of te beperken.

Geld voor verduurzaming aardbevingsgebied Groningen

bewoners in de regio Groningen hebben geld gekregen voor verduurzaming van hun woningen als onderdeel van het schadeprotocol als gevolg van de aardbevingen in het gebied. Het gaat hierbij om een regeling waarbij bewoners van huizen met aardbevingsschade in aanmerking komen voor een vergoeding voor verduurzaming van hun woning, bovenop de vergoeding voor de aardbevingsschade zelf. De vergoeding kan worden gebruikt voor maatregelen zoals isolatie, het plaatsen van zonnepanelen, het installeren van een warmtepomp of het vervangen van de cv-ketel. Op deze manier worden bewoners gestimuleerd om hun woning te verduurzamen en zo de CO2-uitstoot te verminderen en de energierekening te verlagen. Het geld voor verduurzaming wordt beschikbaar gesteld door de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), die verantwoordelijk is voor het afhandelen van de schade als gevolg van de aardbevingen in het gebied.

Zijn de huizen goed geïsoleerd in Tolbert?

Over het algemeen geldt echter dat veel oudere woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd zijn, waardoor er veel warmte verloren gaat en de energierekening hoger is dan nodig. In recentere woningen is er vaak wel sprake van betere isolatie, maar dit kan per woning verschillen. Het is dan ook belangrijk om de isolatie van jouw woning te laten controleren door een professionele isolatiespecialist. Deze kan kijken naar de huidige isolatie en advies geven over eventuele verbeteringen die aangebracht kunnen worden om de woning beter te isoleren en energie te besparen. Goede isolatie kan niet alleen de energierekening verlagen, maar ook zorgen voor meer comfort in huis en een betere waarde van de woning.

Wat voor type pelletkachel is aan te raden bij oude woningen in Tolbert

Een pelletkachel CV-systeem is een verwarmingsoplossing die het mogelijk maakt om een oudere woning te verwarmen op een duurzame en betaalbare manier. Een pelletkachel CV-systeem bestaat uit een pelletkachel die is aangesloten op het CV-systeem van de woning. Hierdoor wordt niet alleen de ruimte waarin de pelletkachel staat verwarmd, maar wordt ook het water in het CV-systeem verwarmd. Het verwarmde water wordt vervolgens gebruikt om de radiatoren of vloerverwarming van de woning te verwarmen.

Showroom

Kom langs in de showroom van Pelletkachels.nl om uw droom pelletkachel uit te zoeken en er heerlijk warm bij te kunnen zitten.

Door admin