Er zijn meer dan 100 verschillende soorten pelletkachels. Naast normale pelletkachels komen er steeds meer slimme pelletkachels bij. Wat is de bedoeling van deze? Een lager verbruik opwekkend, een langere levensduur en beter rendement.

Wat is een slimme pelletkachel?

Een slimme pelletkachel is voorzien van een automatische regeling van de temperatuur, zo werkt deze niet in vol vermogen maar kiest deze zelf het gewenste vermogen en brand zo dan ook een stuk zuiniger! de techniek op het gebied van pelletkachels staat niet stil zo worden ze ook steeds rendementsvoller en word er meer energie opgewekt per houtkorrel!

Wat doet zo’n kachel precies?

Een pelletkachel wordt in de praktijk gebruikt om lucht op te warmen. Het is een moderne versie van een open haard met in de ombouw roosters, waarbij de koude lucht door hout wordt verwarmd. Het voordeel van een dergelijke kachel is dat hij veel minder energie verbruikt dan natuurlijke bronnen van verwarming zoals aardgas of kolen.

Waar vind je slimme pelletkachels?

Pelletkachels zijn bekend in heel Europa, maar zijn meestal alleen leverbaar in het Engels. De enige pelletkachels die je ook in het Nederlands kunt vinden, zijn de slimme kachels. Slimme pelletkachels zijn net zoals normale pelletkachels, maar maken gebruik van speciale technologie voor een beter comfort en energiebesparing en uiteraard een Nederlands uitgebreid display!

De voordelen van slimme pelletkachels

De voordelen van slimme pelletkachels kan je opsommen onder de volgende categorieën: het comfort, de energiekosten, het milieu en het gebruiksgemak. Pelletkachels zijn erg populair onder mensen die een niet volledig elektriciteit verbruikende en schonere vorm van verwarming zoeken. Ze werken op pellets, afvalproducten van bosbouw of industrie. De voordelen van slimme pelletkachels zijn dat ze automatisch worden gestookt volgens de juiste temperatuur en dat het mogelijk is om ze geautomatiseerd te bedienen voor eenvoudige toepassing in de meeste huizen