Subsidie pelletkachel 2020 bestaat het nog?

De subsidie op pelletkachels in 2020 dat is iets waar vele mensen zich over buigen.
Helaas is de subsidie op de pelletkachel in 2020 niet meer van toepassing, dit wil niet zeggen dat de overheid heeft besloten om te stoppen omdat het niet goed was maar omdat het doel was bereikt. De pelletkachel zoals de overheid (minister Wiebes) zegt is nog steeds de sleutel om duurzaam en co neutraal te stoken.

De overheid geen tegenstander van de pelletkachel

Dat de regeling is afgeschaft, betekent niet dat het kabinet nu een tegenstander is van pelletkachels. Deze toestellen leiden nog steeds tot duurzame warmte en die is nodig om de energievoorziening te verduurzamen, aldus de minister.

De pelletkachel is nog steeds de bron voor duurzame warmte en stoken vrij van elke energie maatschappij of accijnzen.

Is er dan helemaal geen subsidie meer op pelletkachels te verkrijgen in 2020?

Nee als subsidie is het niet meer mogelijk maar er zijn wel andere mogelijkheden zoals de regeling die Dielle pelletkachels in het leven heeft geroepen.
Deze regeling houd in dat u €500,- minder betaald voor de Dielle pelletkachel maar wel moet voldoen aan een aantal eisen.
Zo moet hij binnen een bepaalde tijd geïnstalleerd zijn en afgeregeld door de installateur.

pelletkachel subsidie 2020

Wat betreft de reactie van de overheid over de subsidie op pelletkachels

De subsidieregeling is volgens minister Wiebes niet mislukt. Met de subsidieregeling ISDE is in totaal 100 miljoen euro verstrekt voor de aanschaf van ruim 60.000 pelletkachels en 11.000 pelletketels, blijkt uit cijfers van subsidieverstrekker RVO.

 

assortiment bekijken? kijk hier