meubilair bij de pelletkachel

Het regelen van meubels bij uw pelletkachel is een geweldige manier om warmte in de kamer te brengen. Overweeg om kleinere stukken zoals accentstoelen en bijzettafels in de buurt van de haard te plaatsen om een uitnodigende ruimte te creëren. Vermijd het plaatsen van grotere items zodanig dat ze de toegang tot de haard blokkeren. Probeer bovendien te voorkomen dat u uw bank zo wordt geplaatst dat deze het beeld van uw kachel belemmert. Overweeg ook om een vloerkleed op de vloer bij de haard te plaatsen om de lay -out te verankeren.

Meubels regelen rond een haard

Als u een gezellige ruimte wilt om in de winter te genieten, overweeg dan om meubels rond een kachel te regelen. pelletkachels kunnen hoeken voor televisies of banken creëren. Deze meubelindeling kan worden gebruikt in lange, smalle kamers en brede kamers. Je kunt het zelfs gebruiken om een salontafel in het midden van de kamer te passen. Bovendien zal een goed geplaatst tapijt de opstelling samenbinden. U moet echter zorg gebruiken bij het regelen van meubels rond een kachel

Regel voor een gezellige, gespreksvriendelijke ruimte twee bijpassende stoelen aan weerszijden van een bank. Plaats de stoelen in een lichte hoek, met een lange bank aan de ene kant en twee fauteuils aan de andere kant. Plaats voor een meer formele omgeving een ronde salontafel tussen de twee stoelen, idealiter met een grote spiegel boven de haard. Voeg voor extra zitplaatsen een accentkussen toe om een gesprek aan te moedigen.

Decoreren met steen of bakstenen

Als uw huis een gewone baksteen of stenen open haard heeft, overweeg dan om het te upgraden door richelsteen toe te voegen. Versier vervolgens rond de open haard met een bijpassend kleurenschema. Als je open haard van gewone steen is gemaakt, kies dan in plaats daarvan voor klassiek molenwerk. Als u van plan bent om het in de nabije toekomst bij te werken, zijn stenen en bakstenen open haarden niet de beste opties. Voor een frisse look kunt u witte verf toevoegen aan het haardgebied.

Een baksteen of stenen open haard kan er gedateerd uitzien, maar je kunt het een make -over geven voor relatief lage kosten. Terwijl zwart en wit je open haard neutraal blijft houden, overweeg het schilderen van een contrasterende kleur zoals geel of groenblauw. Overweeg voor een extra pop van kleur een vintage snuisterijen of twee om in het gebied weer te geven. Een witte open haard daarentegen geeft je kamer een schone blik en voegt een warm gevoel toe.

Een tv toevoegen in de buurt van de pelletkachel

Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om een tv boven de pelletkachel te monteren, zijn er een paar dingen om te overwegen voordat je dat doet. Overweeg de kijkhoek. Misschien breng je je hoofd te dicht bij het scherm, waardoor nekbelasting en hoofdpijn veroorzaakt. Voordat u uw tv boven de kachel monteert, kunt u deze bekijken vanuit een mock-up positie. Om ervoor te zorgen dat u geen ongemakken zult hebben tijdens het kijken naar tv, suggereert betere huizen en tuinen dat u zich probeert voor te stellen dat u het kijkt.

Een manier om van de televisie het middelpunt van de belangstelling te maken, is om het over de haard te monteren. Het zal de focus van de kamer worden vanwege de enorme grootte. Om deze reden kunt u een geschilderd projectorscherm overwegen om de look te verbeteren. De grootste vraag die de meeste mensen hebben bij het installeren van een tv boven de kachel, is wat voor soort mount moet worden gekozen. Full-motion accordeon-stijl wandbevesten bieden volledige kantel- en zwenkmogelijkheden. Deze mounts zijn echter meer geschikt voor standaardmuren. Bovendien wilt u misschien een studzoeker gebruiken bij het monteren van de tv boven de pelletkachel.

Een tapijt toevoegen om de lay -out te verankeren

De indeling van het meubilair bij de haard kan onaangenaam zijn als het vloerkleed zich op de achterwand bevindt. Misschien vindt u het comfortabeler om op de bank te zitten met een vloerkleed op de achterwand, maar het zal de balans weggooien. Ook kan de positie van de spiegel onaangenaam zijn als de bank vanaf de achterwand wordt gecompenseerd. De spiegel weerspiegelt de pelletkachel of het beeld boven de mantel niet.

Om evenwicht aan de kamer toe te voegen, moet u een kleed in het midden van een groot architectonisch element plaatsen. Als u bijvoorbeeld een vloerkleed voor een pelletkachel plaatst, moet u deze op die functie centreren. Anders kan het het hele ontwerp en de lay -out weggooien. Als je het in het midden van een kamer plaatst, zal het de hele kamer laten aanvoelen.

Een gesprekscentrum toevoegen

Om een gesprek voor uw haard aan te moedigen, kunt u een U-vormig arrangement maken. Je kunt beginnen met een bank tegenover de kachel en twee loveseats opnemen in een hoek van 90 graden. Je kunt de loveseats vervangen door fauteuils, als je wilt. Door de zitplaatsen parallel aan de kachel te plaatsen, versterkt u het belang van de haard als het middelpunt van de kamer. Schik de stoelen in elke regeling waardoor u zich het meest comfortabel voelt. Als alternatief kunt u een televisie rechtstreeks boven de kachel hangen.

Een voetenbank toevoegen

Het toevoegen van een voetenbank aan meubels rond uw pelletkachel is een geweldige manier om comfort en textuur aan uw ruimte toe te voegen. Deze veelzijdige items zijn klein, maar kunnen een grote impact hebben. Of je ze nu gebruikt om extra zitplaatsen toe te voegen, voor het stoppen van ze onder een stoel of bank, een voetenbank zal altijd een welkome toevoeging zijn. Bovendien zijn ze perfect voor overloopgasten.

Er zijn twee soorten voetenbankjes: Ottomanen en voetenbank. Hoewel Ottomanen en voetenbank uitwisselbaar zijn, dienen ze zeer verschillende doeleinden. Traditioneel dient een voetenbank het doel om die voeten te stutten, naar hoge objecten te reiken of te knielen. Een Ottomaan is daarentegen meestal groter, stijlvoller en multifunctioneler dan een voetenbank.