pelletkachel cv

Als je je pelletkachel wilt klaarmaken voor de zomerstop, zijn er een paar stappen die je kunt volgen:

Schoonmaken van je kachel

Voordat je de kachel uitschakelt, is het belangrijk om deze grondig schoon te maken. Verwijder alle asresten uit de branderpot en de aslade. Reinig ook de ventilator, de rookafvoer en de glazen deur. Volg de instructies in de handleiding van je specifieke pelletkachel voor de juiste reinigingsprocedure.

Overige pellets

Verwijder alle pellets uit de pelletkachel. Als je pellets overhoudt, bewaar ze dan op een koele, droge plaats in een luchtdichte container om vocht en insecten te voorkomen.

Onderdelen vervangen

Controleer de staat van de afdichtingen, de ontstekingspen en andere belangrijke onderdelen. Vervang beschadigde of versleten onderdelen voordat je de kachel opslaat.

Stroom van de kachel halen

Zorg ervoor dat je de stroomtoevoer naar de pelletkachel uitschakelt. Dit voorkomt onbedoeld gebruik tijdens de zomermaanden.

Het rookkanaal reinigen

Als je rookkanaal verbonden is met de pelletkachel, overweeg dan om het rookkanaal schoon te maken voordat je de kachel uitschakelt. Verwijder eventuele opgehoopte roet- of creosootresten. Dit verbetert de veiligheid en de efficiƫntie wanneer je de kachel in het volgende stookseizoen weer gebruikt.

Als de kachel in een vochtige ruimte staat

Bescherming tegen vocht: Als je pelletkachel zich buiten bevindt, zorg er dan voor dat deze goed beschermd is tegen vocht en regen. Bedek de kachel met een waterdichte hoes of zorg voor een geschikte opslagruimte.

Pelletkachel onderhouds monteur

Als je regelmatig onderhoud laat uitvoeren aan je pelletkachel, plan dan een onderhoudsafspraak in voordat je de zomerstop ingaat. Een professionele inspectie kan eventuele problemen opsporen en ervoor zorgen dat je kachel klaar is voor het volgende stookseizoen.

Deze stappen volgen zorgen voor

Door deze stappen te volgen, kun je je pelletkachel veilig en in goede staat opslaan tijdens de zomerstop. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke pelletkachel voor specifieke instructies en aanbevelingen.

Door admin