Zoals u waarschijnlijk al weet, is het verstandig om in strijd tegen de energie prijzen naar alternatieve of goedkopere bronnen voor energie te kijken. Voor iedereen die zijn/haar huis voordelig verwarmen wil met een pelletkachel biedt dit artikel uitkomst!

5 redenen voor een pelletkachel

Pelletkachels zijn energiezuinig;
Pelletkachels zijn erg milieuvriendelijk;
Pelletkachels zijn relatief goedkoop: ze kunnen hun eigen grondstoffen leveren.
Pelletkachels zijn uitermate geschikt voor mensen met longproblemen die toch biomassa willen stoken
Een pelletkachel is de meest milieuvriendelijke huiscombinatie die er te verkrijgen is.

vijf redenen om een pelletkachel aan te schaffen

Waar gaat u zich op concentreren bij het kiezen van een pelletkachel?

Welke functie heeft uw kachel nodig? Hebben familieleden allergieën? Wat zijn de omgevingsfactoren van waar u woont? Bovenstaande vragen zijn slechts een paar van de vele. Het is belangrijk dat u over iedere aspect zo goed mogelijk nadenkt voordat u een beslissing neemt. We zullen de belangrijkste aspecten van een pelletkachel bespreken in dit artikel.

Wat is de meerwaarde van een pelletkachel?

Pelletkachels zijn qua uitstoot minder milieubelastend dan een gasfornuis. Het is verstandig om deze te kiezen als u niet snel warm heeft in huis. Een andere voordeligheid is dat er vrijwel geen as aanwezig is in een pellets vuur. Een pelletkachel gebruikt de vaste brandstof pellets van een enkele compacte massa hout dus ook wel houtpellets genoemd.

Wat kan er naast een pelletkachel worden genomen?

Het kan voorkomen dat uw pelletkachel ook geadviseerd wordt door een energie architect. Hierdoor bespaart u op uw gasverbruik. U kunt hierdoor ook besparen op het aankopen van een nieuwe cv daar deze enkel nog tapwater hoeft te generen tenzij u over gaat op een pelletketel dan vervalt de gehele centrale verwarming.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Pelletkachels zijn een goed alternatief voor afnemers die niet willen of kunnen investeren in verwarmingselementen van de grote energie leveranciers. Daarnaast besparen ze energie, produceren ze weinig afval en zijn ze mogelijk goedkoper dan gas en elektriciteit. Pelletkachels zijn dan ook vaak het beste alternatief in biomassa voor mensen met allergieën, astma of COPD.

Wil je geld bespraren schaf dan een pelletkachel aan en wees onafhankelijk!

Eén van de voordelen van een pelletkachel is dat je uw geld goed kunt sparen. Pellets zijn betaalbaar en langdurig brandbaar. Het is erg gemakkelijk om pellets te kopen in een winkel, bijvoorbeeld in de supermarkt of op internet. Je kan ze ook aanschaffen via het aanbod die verspreid liggen over het land of gewoon bij ons 🙂