De kosten voor een pelletkachel zijn ingedeeld op een aantal factoren.
Deze factoren zijn bijvoorbeeld de afvoer of het type pelletkachel waar u de interesse voor heeft.

Kosten rookkanaal / afvoer

Bij een rookkanaal moet u rekening houden met niet alleen de kosten van de meters buis die u nodig bent maar ook de kosten voor de boringen door de verdiepingsvloer of de koof die volgens bouwbesluit om het kanaal moet worden getimmerd van brandvrij materiaal.
Daarnaast zit er een dergelijk verschil in de kosten om het kanaal buiten langs te leggen of binnen door de woning heen.
De keuze in het merk rookkanaal is daarbij ook weer belangrijk, een kanaal welke buitenom de woning naar het dak gaat moet een zeer hoge isolatie factor hebben om eventuele condensatie te voorkomen.

pelletkachels

Brandstof kosten

De brandstofkosten voor de pelletkachel is gemiddeld bij een normale winter 1000 kilo pellet wat overeenkomt met een volle pallet met 65 zakken pellets erop. gemiddeld kosten de pellets tussen de €300 en €350,- per volle pallet aan huis.
Een pellet cv neemt meer pellets tot zich maar verwarmt daarnaast dan ook weer de gehele woning.
dus naast de kosten bespaard u juist weer meer!

Kosten pelletkachel modellen

Er zijn vele modellen in alle maten en uitvoeringen maar meest belangrijke is toch wel de techniek in een pelletkachel, u kunt nog zo’n prachtige pelletkachel hebben maar als er geen mooie vlam in zit is het ook weer zonde..
Het is mogelijk om de budget modellen te bekijken, eventueel tweedehands toestellen en u kunt zelf bepalen tot welke prijzen u wilt gaan.
Alle modellen pelletkachels staan brandend opgesteld en we werken met meer dan 70 installateurs en dealers door heel Nederland!

Showroom

Wilt u de showroom bezoeken dan kan dit aan de Kaagstraat 13 in Raalte, deze showroom 6 dagen per week geopend en hier krijgt u direct uitleg van de verschillende mogelijkheden.
De toestellen die opgesteld staan zijn Pelletkachels met convectiewarmte, stralingswarmte, cv systemen en zelfs complete ketels of inbouw liftdeurhaarden met cv die zowel op hout als pellets kunnen stoken!
Kom gerust langs de koffie staat klaar!

TERUG NAAR BOVEN
Have no product in the cart!
0