pelletkachel of gaskachel

Pelletkachels zijn een geweldige optie voor iedereen die zijn CO2 -voetafdruk met meer milieuvriendelijke brandstof wil bevorderen. Ze produceren niet alleen minder CO2 dan houtkachels, maar ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Dit is waarom. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van pelletkachels voor uw huis. Lees verder om te leren hoe u geld kunt besparen op brandstof door een pellethaard in uw huis te gebruiken.

Pelletkachels zijn groener dan houtkachels

Pelletkachels hebben verschillende voordelen. Ten eerste zijn ze schoner dan houtkachels. Pellets zijn gecomprimeerd, wat betekent dat ze geen emissies produceren. Bovendien hebben ze geen dure schoorsteen nodig daar de diameter vele malen kleiner mag zijn. Ze kunnen worden geïnstalleerd door een monteur of zelf als u hier ervaring mee heeft. Een ander voordeel is dat pelletkachels efficiënter zijn. Naast hun efficiëntie vereisen pelletkachels weinig onderhoud. Hoewel sommige pelletkachels regelmatige schoonmaak- en jaarlijkse professionele service vereisen, zijn dit niet de kosten in vergelijk met gas gestookte kachels.

Een goede pelletkachel zal CO2 neutraal zijn en zeer weinig as produceren. Pellets zijn gemaakt van houtafval en worden gewoon in Nederland of Duitsland gemaakt maar ook verder kan het soms voordelig zijn. De meeste pelletkachels kosten ook minder dan houtkachels, en velen zijn verkrijgbaar in prachtige designs. Een pelletkachel kan helpen uw regio te beschermen tegen CO2 -uitstoot en andere verontreinigende stoffen en toch voordelig uw huis verwarmen.

Pelletkachels zijn ook efficienter. Ze gebruiken minder brandstof dan traditionele houtkachels. een ander voordeel is ook dat ze geen rook produceren tijdens het stoken, met de opstart kan er een pluimpje ontstaan maar niet hinderlijk veel.

Ze zijn gemakkelijk te bedienen

Pelletkachels zijn eenvoudig te bedienen en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd. Ze zijn klein genoeg om in de meeste huizen te passen, en hun eenvoudige ontwerp maakt ze gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Je moet de voorraadtank één ker per dag of twee dagen bijvullen en de as iedere week op uitzuigen. Veel pelletkachels worden ook geleverd met thermostaten, zodat u de temperatuur kunt regelen en het brandstofverbruik kunt controleren.

Pelletkachels zijn ook veiliger te gebruiken dan hout verbrandende open haarden, omdat ze schoner verbranden. schoorsteenbranden kunnen extreem gevaarlijk zijn en kunnen gemakkelijk een huisbrand veroorzaken als het vuur uit de hand loopt. Aangezien pelletkachels brandveiliger zijn en veilig zijn om te gebruiken, is het fijner om met deze systemen te stoken. Dit is geweldig nieuws voor gezinnen die geen ervaring hebben met houtgestookte systemen

Een van de beste dingen van pelletkachels zijn de kosten van brandstof. deze kosten liggen verschrikkelijk veel lager als op het stoken van gas. op dit moment is elektriciteit en gas zo veel duurder dat het verschil nog vele malen meer uit elkaar ligt.

pelletkachels zijn gemakkelijk schoon te maken

Pelletkachels zijn uiterst eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. In tegenstelling tot traditionele modellen, hoef je alleen de brander, hopper en warmtewisselaar eenmaal per week of om de drie weken schoon te maken. U kunt ook kiezen voor automatische reinigingssystemen. Het reinigen van een kachel is geen moeilijke taak, maar u moet ervoor zorgen dat u deze regelmatig schoonmaakt om te voorkomen dat de componenten worden beschadigd.

Pelletkachels kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, waaronder het gebruik van een convectie rooster of op het cv systeem. Het installatieproces voor een pelletkachel is eenvoudig, waarbij een klein gat in de buitenmuur betrokken is en de pijp naar het dak gebracht kan worden of door de woning heem. Het installatieproces voor een gasverwarming is meer betrokken en vereist een schoorsteen- of direct ventilatiesysteem omdat deze gebruik maken van natuurlijk trek.

Pelletkachels zijn milieuvriendelijk, omdat ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Ze verbranden schoner dan hout, en ze produceren minder rook en as. Deze kachels vereisen ook geen vers gekapte bomen maar het afvalhout van de zagerijen.

bel gerust voor meer info of maak een afspraak in onze showroom

Door admin